• Voor 15:00 besteld op werkdagen = volgende dag in huis!
  • Door de covid-19 duurt uw bestelling wat langer dan normaal
  • Gratis bezorging vanaf 50,-

Voordelen van bamboe snijplanken

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 01:40

De 3 voordelen van bamboe snijplanken

Bamboe

Vaak worden bamboe snijplanken gemaakt van bamboe stroken die verlijmd zijn. Bamboe heeft het voordeel dat het een heel snelgroeiende boom is. Bamboe is een plant die zich gemakkelijk kan aanpassen aan alle grondsoorten, het heeft ook weinig nodig om te groeien. Het is alleen wel belangrijk dat vooral in klei- en leemgrond de afwatering goed is.

 

1. Blijft lang goed en mooi         

Bamboe heeft een prachtige natuurlijke uitstraling waardoor het in vele keukens past en kan waarnemen als een echte eyecatcher. Doordat bamboe snijplanken nauwelijks beschadigd raken door water of als er op gesneden wordt blijft de bamboe snijplank zijn schoonheid behouden. Ook is bamboe bestand tegen het vocht van bijvoorbeeld komkommers of tomaten waardoor er amper vlekken in de snijplanken zullen ontstaan.

 

2.  Bamboe is duurzaam

Bamboe is erg duurzaam. Wat veel mensen verkeerd denken is dat bamboe een grassoort is en geen hout. Dit geeft zich een aantal voordelen met zich mee tijdens het gebruik van bamboe snijplanken. Zo neemt een bamboe snijplank bijvoorbeeld amper vocht op waardoor er geen scheuren in ontstaan. De plank zal niet kromtrekken en is gemakkelijk schoon te houden. De beste manier is om de bamboe snijplank na het gebruik meteen af te spoelen en of mogelijkerwijs insmeren met een milde zeep.

 

3. Smetteloos

Door de vastheid in het oppervlak van een bamboe snijplank ontstaan er amper krassen en groeven in de snijplank. Dit is een groot voordeel voor de mensen en een erg grote nadeel voor Bacteriën, omdat Bacteriën zich vaak nestelen in de groeven. Daarnaast heeft bamboe uit zichzelf ook een natuurlijke antibacteriële werking wat betekent dat bamboe bacteriën afstoot.

 

 

Zoek je zelf nog een snijplank of snijblok, klik dan hier

Dit is een 100% natuurlijke bamboe snijblok met sap groeven en handvaten. Voor meer foto's en informatie klik hier


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.